ציסטה - בקיעת שן חלב

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

24/01/2006 | 21:42 | מאת: אורן דן

שלום, לבני בן השנה בקעו שתי שיניים תחתונות קידמיות. שתי השיניים העליונות המקבילות טרם בקעו אך מזה תקופה ארוכה ישנה נפיחות רבה במקום. היום הבחנו כי החניכיים באזור אחת מהשיניים העליונות הכחילו כמו שטף דם וכמובן מאד נפוח כפי שכבר היה. הבנו כי מדובר בציסטה. אנא יעץ מה רמת השכיחות, מהן דרכי הטיפול ומה הסיכונים אם ישנם.

10/02/2006 | 18:56 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום לאורן דן ותודה על פנייתך לפורום, eruptive cyct הינה ציסטה המלווה בקיעת שיני חלב או שיניים קבועות. זהו מצב קל שבד"כ נפתר מעצמו על ידי כך שהציסטה מתפוצצת ואם לא ניתן ללכת לרופא שיניים שידקור אותה ויפוצץ אותה ואז השו בוקעת בקלות לחלל הפה. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי