יישור שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

05/01/2006 | 21:38 | מאת: שלי

לדוקטור שלום רב, שמי שלי ואני בת 28 אני מעוניינת לעשות יישור שיניים מכיוון שהשיניים שלי צפופות בשתי הלסתות. רופאת השיניים שלי המליצה לי שכדאי לי לעשות יישור שיניים כי הצפיפות של השיניים תגרום לי לדלקות חניכיים וחורים בשיניים ,למרות שאני דואגת לצחצח 2 ביום ולנקות עם חוט דנטלי ,וכל חצי שנה ללכת לשיננית. אני מתלבטת מה כדאי לי לעשות כי חוץ מהצפיפות בשיניים ,2 השיניים העליונות הקדמיות הן בולטות וארוכות ביחס לשאר השיניים ,לכן גם קשה לי לסגור את הפה. הייתי אצל אורטודנט באזור מגוריי ושהמליצו לי עליו והוא אמר שצריך לעקור 2 שיניים עליונות ,ובלסת תחתונה צריך לעקור רק שן 1 .כששאלתי אותו אם ישנה אפשרות אחרת מלבד עקירה [כי חבל לי לאבד 2 שיניים בריאות] אז הוא המליץ לשייף את 2 השיניים על מנת שיהיה מקום. האם יש סיכון בשיוף שיניים ולכן עדיף לעקור את השיניים הללו? הטיפול שהוא הציע זה טבעות על השיניים ושניתן לוותר על טיפול ברסן,כמו כן הוא לא כל כך המליץ על טיפול בטבעות שקופות מכיוון שהן לא עמידות. אני מבולבלת נורא והייתי שמחה אם תענה לשאלותיי ,ואם אפשר לקבל הסבר מה זה רסן ומתי נוהגים להשתמש בו ? ומה זה גשר ,טבעות או קוביות,אני לא אתנגד לקצת סדר בדברים. בתודה מראש ,ומצטערת על אורכה של שאלתי. שלי

06/01/2006 | 20:45 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום שלי, ותודה על פנייתך לפורום, מדברייך אני מבין שקיימת בעיה של צפיפות שיניים וכן בליטת שיניים קידמיות לפנים. טיפול בשתי בעיות אלה מצריך השגת מקום בקשת השיניים. השגת מקום בקשת השיניים העליונה אפשרית בשלוש דרכים: 1. הרכבת רסן - מכשיר חיצוני הדוחף את השיניים העליונות אחורנית ומרווח ביניהן- פחות נפות לשימוש בגילך, 2. השחזה בין שיניים לצורך השגת המקום הנדרש. 3. עקירת שיניים לצורך השגת המקום הנדרש. השאלה באילו מ-3 הדרכים לבחור קשורה במיישרין לכמות המקום הנדרשת שאותה אין דרך להעריך ללא ביצוע בדיקה קלינית קפדנית. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

29/01/2006 | 18:28 | מאת: ננה

שלום, אני בת 27 והתחלתי טיפול ליישור שיניים לפני כשבוע. לאחר שיחה עם הרופא הבנתי כי יש דרך נוספת (מעבר לשימוש ברסן שאינו נפוץ בגילנו) לגרום לרווח בין השיניים האחוריות. הרופא הסביר שיש מעין "כפתור" שנצמד לחיך העליון ומחזיק את השיניים האחוריות בצורה כזו שלא יזוזו קדימה בזמן היישור. לד"ר דרור - הייתי מעוניינת לקבל מידע נוסף אודות הכפתור (נוחות, אפקטיביות, הפרעה בדיבור? וכו'), וכמובן אולי את שמו המקצועי שאוכל לחפש מידע נוסף ברשת. תודה רבה!

מנהל פורום טיפול אורתודנטי