יש לי לסת תחתונה שקועה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

26/12/2005 | 11:55 | מאת: נטלי

שעה: 11:52 ויש מרווח של 7 מ"מ בין השיניים הקדמיות העליונות לתחתונות .אני מרגישה נורא לא טוב בגלל מצב השיניים,אני כמעט לא מסוגלת לתפקד, נורא לא נוח לי, אני נורא עצבנית בגלל זה זה מפריע לי לנשום ולבלוע רוק ואני מדברת לא ברור ומסורבל ולא נעים לי בציבור כי אני מרגישה שרואים שמשהו לא נוח לי ושאני לא יכולה לסגור את הפה מאד קשה לי לדוגמא ללכת ולדבר כי קשה לי לנשום והבליעה מוציאה אותי מהריכוז בשיחה . השרירי לסת שלי תפוסים וכואבלי בפנים אבל בעיקר אני נורא עצבנית אני בת 22 וניסיתי בעבר לעבוד בחנות לא הייתי מסוגלת לתקשר עם הלקוחות כי לא היה לי נוח וחשתי שאני מאבדת שליטה על הפנים שלי ועל כל הגוף מרוב שכ"כ כואב לי. אני כאמור הולכת לעבור טיפול אורתוכירורגי אבל זה ייקח לפחות שנתיים עד סוף הטיפול. בנתיים אני לא מסוגלת לעבוד וגם אין לי כמעט חברים חוץ מחבר אחד. ואני יושבת בבית מול המחשב כל היום או שוכבת מול הטלויזיה וגם לזה לא תמיד יש לי כוח אז אני פשוט ישנה עם הכלבה.וסובלת הרבה ובמצב כזה על להתחתן ולהביא ילדים בכלל אין מה לדבר. אני מבינה שהבעיה האורתודנטית היא לא רק אסתטית היא מפריעה לתפקד לפי מה שכתוב על זה באינטרנט. אבל האם יש עוד מקרים כמו שלי שסובלים מזה כ"כ אם לא מטפלים, האם מה שאני חשה זה נורמלי ואני לא היחידה ועוד מלוננים על חוסר תיפקוד כזה או איך אחרים מתמודדים עם מנשך יתר שזה כ"כ לא נוח? פשוט מסביבי אף אחד לא מבין אותי אומרים לי שזה לא נורא ואני סתם מפונקת שלא רוצה לעבוד ואני נראית מצויין והאמת היא שזה באמת לא בעיה כ"כ ידועה בציבור נ.ב. אם מישהו/י חש הזדהות ורוצה להתכתב איתי או לעודד אותי להלן כתובת אימייל שלי.אני אשמח.

28/12/2005 | 20:17 | מאת: נטלי

התבלבלתי יש לי מרווח של 10 מ"מ עפ"י דו"ח מרופא.

30/12/2005 | 08:52 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום נטלי ותודה על פניתך, את מתארת מצב קשה של לסת תחתונה בעמדה אחורית המשפיעה גם על נתיב האוויר. בסיס בלשון מחובר לעצם הלשון שמחוברת לעצם הלסת התחתונה. במקרים רבים בהם קיימת עמדה אחורית של לסת עליונה גם הלשון נסוגה אחורנית וגורמת להצרות והקטנה משמעותית של נתיב האויר ועקב כך להפרעות דיבור ונשימה אותן תיארת. במחלקתנו ברמב"ם נסיון עשיר בטיפול בבעיה זו. אנו עובדים בשילוב עם מעבדת השינה של הטכניון וכיום מטפלים בבעיה זו בילדים כבר בגיל 1.5-2. כמובן שאנו מטפלים גם במבוגרים. בברכת חג שמח, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי