ניב כלוא

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

25/12/2005 | 20:18 | מאת: אור

שלום. אני בת 21 ויש לי רווח בין 2 השיניים הקדמיות העליונות. רציתי להתחיל טיפול אורתודונטי אך הרופאה גילתה אצלי שן חלב שעדיין לא נפלה ומצילומים פנורמיים התברר כי יש לי ניב כלוא. היא טוענת כי יש להוציאו החוצה, מה שמכפיל את מחיר הטיפול. רציתי לדעת, עד כמה הדבר נחוץ? האם אי אפשר לחיות כל החיים עם שן חלב?

29/12/2005 | 23:25 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אור ותודה על פנייתך, שן החלב גילה בדרך כלל מוגבל והיא תנשור בשלב כלשהו. השן עצמה גם מוקטנת בגודל ואינה מתאימה לסגר התקין של המשנן הקבוע. ככל שגיל המטופל עולה הסיכויים להבקעת הניב הכלוא יורדים ולכן יפה שעה אחת קודם. הבקעת הניב מבטיחה קיום של שן טבעית ובריאה במקום מבלי להזקק בעתיד לשתל או כתרים. בברכת חג שמח, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי