פריקת לסת

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

13/12/2005 | 17:51 | מאת: מיכל

שלום ד"ר איזנבוד, אני מקווה שתוכל לעזור לי מכיוון שבפורום כירורגית פה ולסת לא ענו לאף אחד כבר חודש... אני בת 25 וסובלת מפריקת לסת. בשנים האחרונות זה מפריע לי יותר ויותר בעיקר בפעולות מסוימות כמו בזמן פיהוק, עיטוש, אכילה וכו'. כמו כן זה מאוד מקשה עלי לעבור טיפולי שיניים פשוטים, כיוון שכל מס' שניות צריך להפסיק את הטיפול ולסגור את הפה. בנוסף, כבר הייתי פעם אחת בטיפול אצל רופא שיניים שבמהלכו 'פרקתי' את הלסת ואותו רופא נלחץ ולא ידע איך להחזיר אותה למקום- ומאז גם יש לי חששות מביצוע סתימות וכו'. שאלתי היא אם יש משהו שניתן לעשות כדי לפתור את הבעיה או לפחות להקל עליה? (אני גרה באזור המרכז). מצטערת על אריכות ההודעה. תודה רבה.

29/12/2005 | 21:29 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום מיכל ותודה על פנייתך לפורום, טיפולים אורתודונטיים אינם התשובה לעייתך. ככלל קיימות שתי גישות טיפוליות לבעיתך האחת היא הרכבת סד לילה לצורך החזרת השרירים ומבנה הפרק לאיזון והשניה היא דרך כירורגית. אני ממליץ לפנות לפורום לטיפולי שיניים לד"ר גוטמכר. אגב בבית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב קיימת מרפאה לבעיות פרקי לסת. בברכת חג שמח, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי