קושי בתבנית לפלטה לישור שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

14/08/2002 | 01:57 | מאת: אסתי

בתי בת תשע וחצי, וזקוקה לישור שיניים. בגיל תשע, ניסו לקחת לה מידות לפלטה, והיא הגיבה ברפלקס הקאה. הרופא המליץ לחכות חצי שנה, ושוב ניסינו, ושוב, התגובה הייתה רפלקס הקאה. האם למשהו יש ניסיון בהתמודדות עם תופעה זו. הילדה מבינה את חשיבות ישור השיניים, אבל לא עומדת במדידה. בתודה אסתי

14/08/2002 | 13:40 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

אסתי שלום רב, תודה על פניתך לפורום. תופעה של רפלקס הקאה הינה מוכרת בעת לקיחת מידות במבוגרים וילדים כאחד. ככלל אורתודונט מומחה יודע כיצד להתמודד עם בעיה מסוג זה ואין בד"כ סיבה לדחיית טיפול בגלל תופעה כזו. קיימות דרכים מגוונות להרפייה אשר תאפשר לקיחת מידות למרות הרפלקס. אשמח לעמוד לשרותך במידע נוסף. ד"ר דרור איזנבוד

14/08/2002 | 20:37 | מאת: אסתי

לד"ר דרור שלום תודה על התייחסותך המהירה. הילדה עשתה שני ניסיונות שלא הצליחו, בהפרש של חצי שנה. בפעם השנייה היא לקחה כדור הרגעה, אבל כאמור זה לא עזר. לא נראה לי שלאורטודנט יש פתרונות, ואני אפילו חוששת שהוא יאבד את הסבלנות. הוא אמר שהוא לא יקח מידות בכוח. (לא דיבר על פתרונות נוספים, אלא דבר על הבשלה, לחכות עוד חצי שנה, וזה מדאיג אותי, כי כל כישלון מחזק את הכישלון הבא. האם תוכל להציע לי פתרון כיצד לעזור לה? בתודה מראש אסתי

מנהל פורום טיפול אורתודנטי