כאבים נוראיים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

19/11/2005 | 19:08 | מאת: טלי

ערב טוב לאימי החלו כאבי אזניים לפני מספר שבועות,אופא המשפחה טען שאין בעיה שקשורה לאזניים וכי הבעיה נובעת מלעיסת מסטיק מרובה בצעירותה. משיחה נוספת עם הרופא עלה כי שריר הלסת/בלסת נמתח. האם יש כזה דבר שריר שנמתח ככה וגורם לכאלו כאבים עצטמים? אם כם מה הטיפול? האם הכאבים יכולים לנבוע מפריקה? לתשובתך אודה טלי

25/11/2005 | 20:46 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום טלי ותודה על פנייתך, הכאבים שאת מתארת נובעים כפי הנראה מפרקי הלסתות המצויים קידמית לאוזן מבחינה אנטומית. הסיבה לכאבים אלה היא לרוב אי התאמה בין פעולת שרירי הלעיסה השונים ותנועת הדיסק הקיים בתוך המפרק. מומלץ שאימך תבדק במראפה המתמחה בהפרעות בפרקי הלסת. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי