ישור שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

15/11/2005 | 11:30 | מאת: סיגל

שלום, בעבר עברתי טיפול אורתודנטי ליישור השיניים בגיל צעיר (12-13 ) כאשר הוסרו הקיביות מהשיניים שלי קיבלתי פלטה על מנת לשמור על התוצאות. לצערי לא הרבתי להשתמש בפלטה אז, ולכן שיניי חזרו מעט למצבם הקודם. העניין שהכי מפריע לי הוא שהלסת העליונה קצת בולטת מהלסת התחתונה. (כדאי לציין שגם היה לי רסן לכל אורך הטיפול) כאשר פניתי לאורתודנט שלי לקבל ייעוץ בעניין (שאלתי אם אפשר לחזור לטיפול ע"מ להחזיר את השיניים והלסת למצב שאחרי הטיפול הראשון. הוא אמר שזה בעייתי שכן כבר אני לא גודלת יותר ואי אפשר להזיז את הלסת העליונה אחורה . האם זה אכן בלתי אפשרי ? ואם כן מה ניתן לעשות? וכמה אתה מעריך שטיפול כזה יעלה? כיום אני בת 18 וחצי. תודה רבה מראש!

15/11/2005 | 23:38 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום סיגל ותודה על פנייתך, בהחלט ניתן גם קכיום לשפר את עמדת השיניים והלסת העליונה וזאת למרות שאינך גדלה. אם העניין פעוט ניתן למסך את עמדת הלסת הבולטת על ידי הכנסת השיניים מעט פנימה ואם הלסת בולטת מאוד ישנם אמצעים אורתוכירורגים לטיפול בבעיה. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

16/11/2005 | 19:21 | מאת: סיגל

תודה על תשובתך, רק רציתי לשאול במה כרוכה הכנסת השיניים מעט פנימה? האם זה עניין של פלטה, רסן, גשר? וכמה זמן דבר כזה אמור להמשך? תודה מראש!

מנהל פורום טיפול אורתודנטי