עקירה ללא ישור

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

11/11/2005 | 02:14 | מאת: רות

1. יש לי שיניים עקומות. הן צפופות מאוד בלסת העליונה. חשבתי שאולי אם אני אעקור את שיני הבינה תהיה תזוזה טבעית אחורה בלי התערבות של טיפול אורטודנטי. האם זה הגיוני? מה הסכנות? 2. אני מתלבטת לגבי ישור שיניים (בת 23). השאלה שלי היא האם ניתן לעשות ישור חלקי. למשל רק שלושה חודשים. ראיתי הרבה אנשים שגם אחרי שלושה חודשים היה שיפור רציני. ואז ללכת עם פלטה כדי שזה ישמר. אני אשמח אם תענו לי על השאלות הספציפיות ששאלתי.

11/11/2005 | 22:10 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

רות שלום ותודה על פנייתך לפורום, הצטופפות שיניים בעקבות לחץ שיני בינה אינו דבר המקובל באופן חד משמעי. יש הטוענים כי לשיני הבינה תרומה מסויימת בהצטופפות אך ישנם השוללים זאת מכל וכל. בין כך ובין כך עקירת שיני הבינה אינה צפויה להחזיר את המצב לקדמותו אלא אולי במקרה הטוב לא לגרום להמשך החמרתו. טיפול אורתודונטי לפתרון בעיית הצפיפות בד"כ אורך זמן ממושך ואינו ניתן לביצוע ב-3 חודשים אלא אם מדובר במקרה קל ביותר. עם זאת תחום האורתודונטיה למבוגרים מתפתח מאוד בשנים האחרונות וקיימת התקדמות רבה מבחינת האסטטיקה של הגשרים. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמבם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי