מוצץ קטן או גדול

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

02/11/2005 | 13:57 | מאת: כרמית

שלום רב, בבירור עם כמה אורתודונטים קיבלתי תשובות סותרות. האם צריך להגדיל לתינוק את המוצץ כשהוא גדל. אחת התשובות היתה שצריך להגדיל את המוצץ לרחב יותר כדי שהלסת תגדל כמו שצריך ולא יהיה פער בין שתי הלסתות. האם יש הבדל בריאותי בין סיליקון וגומי? תודה מראש על כל התייחסות. כרמית

07/11/2005 | 23:03 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

כרמית שלום ותודה על פנייתך, מוצץ מכל סוג וגודל שהוא הוא גוף זר הגורם להפרעה בגדילת הלסתות והתפתחות השיניים. ככל שהמוצץ קטן יותר ההפרעה קטנה יותר וכמובן עדיף לגמול בהקדם האפשרי כדי להפתר מגוף זר זה. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחדה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי