שיני בינה תחתונות וכלואות

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

26/10/2005 | 16:56 | מאת: אסף

שלום רב! הנני בן 27 ומתכוון ליישר שיניים בעתיד, יש לי שיני בינה תחתונות, קיצוניות וכלואות, בצילום פנורמי נראות שוכבות בכיוון שאר הפה וצומחות לכיוון הזה. כל השיניים התחתונות צפופות ואף שתיים מהן באזור המרכז בולטות במעט החוצה בעקבות הצפיפות. בהמלצת כירורג מתל השומר אמר שכרגע אין צורך לעקור ואפשר לחיות עם זה עד 120. רציתי לשאול כמה שאלות: 1. האם ניתן עם פה כזה ליישר את השיניים או שצריך תחילה להיפתר משיני הבינה הכלואות או שפשוט זורמים איתם ולא נוגעים בהם בעת הטיפול האורתודנטי? 2. האם שיני הבינה יכולות לגרום לצפיפות הפה? שכן פיסיקלית נראה לא הגיוני ששתיים יצופפו את כל שיני הפה התחתון...ואם לא מה יכולה להיות הסיבה לצפיפות?

28/10/2005 | 19:09 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אסף ותודה על פנייתך, הצטופפות תחתונה היא דבר טבעי וידוע ויש לכך מספר גורמים ביולוגיים. קיים ויכוח בספרות האם שיני בינה גורמות להצטופפות תחתונה או לא והדעות על כך חלוקות. לגבי המקרה שלך השאלה היא מהי תוכנית הטיפול האורתודונטית. במידה ומתוכננת עקירת שיניים לצורך היישור אין הכרח להפטר משיני הבינה כפי שגם המליץ הכירורג. במידה ומתוכננת הזזה אחורית של השיניים בקשת לצורך השגת מקום ופיזור הצפיפות הרי שכאן יתכן ושיני הבינה הכלואות יפריעו לתזוזה ויש להפטר מהן. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי