אורטודונטיה למבוגרים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

10/08/2002 | 10:10 | מאת: עינב

אשמח לשמוע אם יש כאן מי שעושים או עשו טיפול אורטודנטי בגיל מבוגר (בעיות,יתרונות וכו וכו).

14/08/2002 | 23:23 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

עינב שלום, תודה על פנייתך לפורום. בשנים האחרונות מתרבה ההתעניינות בטיפול אורתודונטי גם במבוגרים. ככלל אין מניעה לטפל גם בגיל מבוגר. אופי הטיפול האורתודונטי במבוגר שונה מזה של ילד או נער. ראשית אצל מבוגרים יש לעיתים בעיות שיניים נרכשות מורכבות יותר הכוללות כתרים שיחזורים נרחבים טיפולי שורש חוסר בשיניים מחלות חניכיים וכיו"ב. בילדים בד"כ הבעיות הללו פחות נפוצות. כמובן שהטיפול האורתודונטי חייב להתייחס למצב הקיים בפה והוא זה שיקבע את תכנון הטיפול. בנוסף אצל מבוגרים קיימים שינויים משמעותיים במנגנון התמיכה של השיניים וברקמות מוך השן. פירוש הדבר שעוצמת הכוחות הניתנת להפעלה בגיל מבוגר שונה מבצעירים כך גם קצב השינויים בתזוזת השיניים איטי יותר, וכך גם משך הטיפול הכללי. טיפול אורתודונטי בגיל המבוגר דורש לרוב התייחסות רצינית גם לאסטטיקה של המכשור. היתרון במטופלים המבוגרים מנקודת הראות של האורתודונט הוא שהם בדר"כ בעלי מוטיבציה ונחישות. מקווה שמעט פרטים אלה ענו על שאלותיך אשמח לנות על שאלות ספציפיות יותר בכל עת בברכה, ד"ר דרור איזנבוד

14/08/2002 | 23:23 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

עינב שלום, תודה על פנייתך לפורום. בשנים האחרונות מתרבה ההתעניינות בטיפול אורתודונטי גם במבוגרים. ככלל אין מניעה לטפל גם בגיל מבוגר. אופי הטיפול האורתודונטי במבוגר שונה מזה של ילד או נער. ראשית אצל מבוגרים יש לעיתים בעיות שיניים נרכשות מורכבות יותר הכוללות כתרים שיחזורים נרחבים טיפולי שורש חוסר בשיניים מחלות חניכיים וכיו"ב. בילדים בד"כ הבעיות הללו פחות נפוצות. כמובן שהטיפול האורתודונטי חייב להתייחס למצב הקיים בפה והוא זה שיקבע את תכנון הטיפול. בנוסף אצל מבוגרים קיימים שינויים משמעותיים במנגנון התמיכה של השיניים וברקמות מוך השן. פירוש הדבר שעוצמת הכוחות הניתנת להפעלה בגיל מבוגר שונה מבצעירים כך גם קצב השינויים בתזוזת השיניים איטי יותר, וכך גם משך הטיפול הכללי. טיפול אורתודונטי בגיל המבוגר דורש לרוב התייחסות רצינית גם לאסטטיקה של המכשור. היתרון במטופלים המבוגרים מנקודת הראות של האורתודונט הוא שהם בדר"כ בעלי מוטיבציה ונחישות. מקווה שמעט פרטים אלה ענו על שאלותיך אשמח לנות על שאלות ספציפיות יותר בכל עת בברכה, ד"ר דרור איזנבוד

08/09/2002 | 01:29 | מאת: דניאל

רציתי רק לעודד, עברתי טיפול אורטודנטי בגיל 25, עת הייתי סטודנט. ההחלטה הייתה שלי, הטיפול ארך כשנתיים וחצי במהלכו למדתי, עבדתי ואפילו יצאתי עם נשים. נכון, לא נעים לחכות בתור לאורטודנט עם חבורת ילדים בני 11, אבל זו הייתה אחת ההחלטות החשובות בחיי. אם זה מפריע לך - שווה.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי