ניב כלוא טיפול לא מוצלח

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

13/09/2005 | 23:35 | מאת: קצינה משוחררת

שלום רב! אני בת 22 ולפני כ8 שנים (!) התחלתי טיפול אורטודנטי לצורך חשיפת ניב כלוא והבאתו למקום. אין לי מילים לתאר כמה אני מצטערת על כך- מלבד העובדה שהיו לי שינים ישרות, הכאב שבניתוח , הפגם האסטתי , כאבים וכסף רב- כיום אני במצב (כשנתיים אחרי תום הטיפול) שבו הניב הכלוא פשוט חוזר אחורה (מלכתחילה הוא לא הגיע למקום- האורטודנט אמר שאם נמשיך השן תיפול) ונשארתי עם רווח מכוער, שן מאחוריו שמעסיקה את לשוני כל הזמן ושומעים את זה גם בדיבור!!! 1. מה הוא הטיפול המומלץ? האם כדאי לעקור ולהשתיל ניב חלופי? 2. האם עלי לשלם לאורטודנט הזה עוד כסף או שראוי שיתקן לי את העניין ללא תשלום נוסף? אני מאד מאוכזבת ומרגישה שפשוט הייתי צריכה להשאיר את העניין כמות שהיה. אודה מאד על תשובתך,

23/10/2005 | 19:42 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום לך ותודה על פנייתך לפורום, ראשית התנצלותי על האחור בתשובה. לא פרטת מה היא הבעיה האמיתית סביב הניב שהיה כלוא כלומר מדוע הרופא אמר שאם תמשיכו בטיפול הניב יפול? מדברייך אני מתרשם שקיימת בעיה פריודונטלית סביב הניב שהיה כלוא (כלומר בעיה במנגנון התמיכה של השן). זאת הסיבה לנסיגה שחלה מעמדתו הסופית וזו גם הסיבה לחששו של הרופא. אני ממליץ במקרה זה יעוץ משולב שלך עם האורתודונט ועם מומחה לחניכיים שימליץ האם ניתן לייצב את הניב ולהזיזו אח"כ למקומו או שמא באמת רצוי להחליפו בשתל. בברכת מועדים לשמחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי