יישור שיניים לילדה בת 9

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

07/09/2005 | 23:31 | מאת: אופיר

דר' שלום, בתנו טופלה בפלטה להרחבת הלסת העליונה במשך חצי שנה מגיל 8. כיום, לאחר הטיפול הומלץ לה להתחיל בטיפול של רסן למשך 16 שעות ביום לתקופה של שנה - שנה וחצי לצורך פינוי מקום לצמיחת השיניים משמאל ומימין לשתי השיניים הקידמיות. בתום טיפול זה המתוכנן ( לאחר התחלפות השיניים נתחיל ביישור באמצעות טבעות). נאמר לנו ע"י האורתודנט, כי גם בתום טיפול זה יהיה צורך בהתקנת "חוט" לצורך שמירת השיניים במקומן עד סביבות גיל 18. השאלות: 1. האם על סמך תיאורנו ולהבנתך האם יתכן טיפול פחות אגרסיבי? 2. האם יתכן וזמני הטיפול עשויים להשתנות מהמצויין? 3.האם להערכך אופצייה של עקירת 2 שיניים יכולה לבוא בחשבון ( נאמרה ע"י האותודנט כי אפשרית אם כי לא מומלצת). 4. האם ניתן לבקש ממך המלצה על רופא מוביל בתחום? סליחה על ריבוי השאלות ותודה מראש. אופיר ומירי

12/09/2005 | 00:05 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ותודה על פנייתכם לפורום, לא ציינתם את האבחנה האורתודונטית ממנה סובלת בתכם אלא רק את תוכנית הטיפול המוצעת ממנה אני למד שיש צפיפות שיניים ב-2 קשתות השיניים. ההצעה שניתנהב לכם אינה אגרסיבית מאוד והיא כוללת טיפול ללא עקירות היא הגיונית מאוד. עקירות שיניים מקלות לעיתים על תהליך היישור ולעיתים אף מקצרות אותו אך יש להם השפעות מרחיקות לכת על מבנה הפנים והשפתיים ולכן לא תמיד רצויות. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי