שיני בינה כלואות

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

01/09/2005 | 02:13 | מאת: יעל

שלום עד איזה גיל מחכים ששיני הבינה יצאו? מאיזה גיל מכריזים כי יש בעיה של שיניים כלואות והן כנראה לא יבקעו לבד? האם גם בלסת העליונה יש בעיה של שיניים כלואות או ששם יש יותר סיכוי שהשיניים תבקענה לבסוף?

02/09/2005 | 23:23 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום יעל ותודה על פנייתך, שיני בינה בוקעות בין גיל 17-25 אך לעיתים אף בגיל 30. שיני בינה גם אם לא בוקעות לא בהכרח מזיקות ומציקות ולא בהכרח דרושה התערבות כלשהיא. גם שיני בינה עליונות עלולות להכלא. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי