Speed Braces, סמכים שקופים, וסמכים חדשניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

24/08/2005 | 13:33 | מאת: HATSILU

שלום, שמעתי על שיטה הנקראת ספיד ברייסס שעשויה מסמכים מתוחכמים שאמורים לקצר את זמן הטיפול במספר חודשים. הבנתי מהאגודה האורתו' שיש רופאים המשתמשים בסמכים הללו, אך כשלתי למצא אורתודנטים כי אסור להם להמליץ על אורתודנטים. האם השטיה מוכרת לכם? האם יש לסמכים או לשיטה שם נוסףך יותר מקובל? כי קשה למצא מידע אפילו באנגלית. שאלה שניה, הייתי השבוע ביעוץ אצל אורתו' ונאמר לי שטיפול עם סמכים מטאלים יקח שנה, וטיפול עם סמכים שקופים יקח שנה וחצי. האם סמכים שקופים באמת מאריכים את זמן הטיפול? שאלה שלישית - קראתי על סמכים קטנים במיוחד, או לבנים, המקלים את התנאים האסתטים על מטופלים מבוגרים בטיפול רגיל (לא אינוויזליין או לינגואלית) האם תוכלו להרחיב לי בנושא? או להגיד לי האם השיטות מקובלות בארץ? האם יש איזשהם סמכים שמבחינה אסתטית ומבחינת זמן יכולים להקל עלי המטופל שמשתמשים בהם בארץ? אצין כי אני בת 21 והמחשבה על פה מטאלי מעבירה בי אימה. תודה

30/08/2005 | 23:32 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ותודה על פנייתך, במענה לשאלתך עליי להבהיר שטכניקת הטיפול עצמה כלומר האופן המכני בו יבחר האורתודונט להזיז את השיניים היא בעלת השפעה רבה על משך הטיפול ולוא דוקא סוג הסמכים (שגם להם ללא ספק קיימת חשיבות - אך מישנית בלבד). ככלל באורתודונטיה החיפזון מהשטן ! קל וחומר במקרה של מבוגר . יש להפעיל כוחות עדינים ואיטיים לאורך זמן כדי להמנע מפגיעה בשיניים וברקמת החניכיים וכדי להשיג תזוזה אורתודונטית יעילה. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי