צפיפות שיניים, מה דעתך?

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

22/08/2005 | 19:10 | מאת: אסף

שלום רב ד"ר בצילום סטטוס נראו 2 שיניים תחתונות הקיצוניות ביותר כלואות (שיני בינה) שוכבות ונעות לכיוון שאר השיניים התחתונות ולוחצות.כתוצאה מכך כל מבנה השיניים צפופות מאד ומספר שיניים בולטות קצת החוצה כתוצאה מהצפיפות. הרופא פלט מילה שאומרת שמבנה הפה שלי או צורת השיניים היא CLASS A. כרגע אנני מרגיש שום כאב אך עובדתית הם לוחצות ומשנות את מבנה השניים לצפופות עם השנים השאלה היא: מהי הגישה הטיפולית בנושא זה? 1. לא לבצע עקירה כי אין כאבים? 2. לבצע עקירה כי מבנה השיניים משתנות לוחצות ועלולות לפגוע שיניים אחרות ולסדוק אותם כתוצאה מהצפיפות? או כל משהו אחר שעולה בדעתך? 3. ובכלל האם דבר כזה גורם למבנה כזה צפוף של שיניים?

30/08/2005 | 23:20 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אסף ותודה על פנייתך לפורום, כיום הגישה ששיני בינה כלואות הן הגורם להצטופפות הקידמית אינה מקובלת באופן חד משמעי ויש מחקרים רבים החולקים על כך. במחקרים אלה הוכיחו לדוגמה שאותה מידת הצטופפות קידמית התרחשה גם במצבים בהם שיני הבינה נעקרו. כך שיש לשקול את נושא העקירה לגופו של מקרה ולהחליט. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי