פלטה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

27/07/2005 | 14:38 | מאת: איתי

ועוד משהו: התיעצתי עם מספר אורתודנטים לגבי ישור לסת תחתונה, כולם דיברו על "קוביות", ואיש מהם לא הזכיר "פלטה". אבל מישהו אמר לי שאחרי הישור תמיד שמים גם פלטה. האם זה נכון ומה זו הפלטה הזו ? האם יש בה פגם אסתטי ? שוב תודה רבה

16/08/2005 | 07:51 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום איתי ותודה על פנייתך לפורום, ראשית התנצלות על האחור בתשובה. טיפול אורתודונטי הוא טיפול בו מוזזות השיניים בתוך עצם הלסת למשך מספר חודשים. לאחר כל טיפול אורתודונטי יש לבצע שלב מקבע ומשמר שמאפשר לשיניים להתייצב במקומן החדש בלסת. שלב זה מבוצע על ידי מכשיר אורתודונטי לרטנציה. מכשיר כזה יכול להיות פלטה רגילה פלטה שקופה או פס מתכתי המודבק על גבי הצד הפנימי של השיניים. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי