עקירת שיניים לפי המלצת אורטודנט

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

26/07/2005 | 09:14 | מאת: שרון דחוף

שמי שרון ויש לי ילדה בת 8 וחצי היינו בביקור אצל אורטודנט לבקשת רופאת השיניים על מנת לקבוע אם צריך להוריד את הניבים החלביות היות והם מפריעות לקבועות תשובת האורטודנט הייתה שכן ובעתיד גם אתהקבועות יש לי כמה שאלות 1. את שיני החלב הבנתי אבל למה את הקבועות ? 2.הילדה תצטרך להיות בלי ניבים בכלל? 3.האם גשר יכול לצמצם את החלל הריק שהיווצר שם ? 4.מה ניתן לעשות שמבחינת אסטטיקה לילדה לא יגרם כול נזק הרי השיניים זה האיבר שמאוד דומיננטי בחלק של הפנים ? בבקשה תנו לי עצה בתודה שרון

16/08/2005 | 08:01 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שרון שלום רב ותודה על פנייתך לפורום, ראשית התנצלותי על האחור בתשובה, כנראה שהאורתודונט התרשם מצפיפות משמעותית בקשת השיניים של בתך, צפיפות כזו שלפי הערכתו לא ניתן יהיה לפתור על ידי הרחבת הלסת והשגת מקום בקשת ולכן הוא מתכנן בעתיד יישור שיניים בעזרת עקירות של חלק מהשיניים הקבועות לצורך פינוי מקום. עקירת שיניים באורתודונטיה היא שיטה ידועה ומקובלת. בשלב הראשון הוא המליץ לעקור את הניבים החלביים אך בעתיד התכנון יהיה לעקור שיניים קדם-טוחנות קבועות ולא את הניבים הקבועים כפי שהבנת בטעות (כלומר שן אחת אחרי הניב). בשיטת העקירות באורתודונטיה מנצלים את רווחי העקירות שנוצרים לצורך פיזור הצפיפות ואת עודפי המקום סוגרים על ידי תזוזה אורתודונטית. אין לך מה לחשוש כי לאחר העקירות והיישור קשת השיניים נראית מושלמת ויפה. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

16/08/2005 | 08:08 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שרון שלום רב ותודה על פנייתך לפורום, ראשית התנצלותי על האחור בתשובה, כנראה שהאורתודונט התרשם מצפיפות משמעותית בקשת השיניים של בתך, צפיפות כזו שלפי הערכתו לא ניתן יהיה לפתור על ידי הרחבת הלסת והשגת מקום בקשת ולכן הוא מתכנן בעתיד יישור שיניים בעזרת עקירות של חלק מהשיניים הקבועות לצורך פינוי מקום. עקירת שיניים באורתודונטיה היא שיטה ידועה ומקובלת. בשלב הראשון הוא המליץ לעקור את הניבים החלביים אך בעתיד התכנון יהיה לעקור שיניים קדם-טוחנות קבועות ולא את הניבים הקבועים כפי שהבנת בטעות (כלומר שן אחת אחרי הניב). בשיטת העקירות באורתודונטיה מנצלים את רווחי העקירות שנוצרים לצורך פיזור הצפיפות ואת עודפי המקום סוגרים על ידי תזוזה אורתודונטית. אין לך מה לחשוש כי לאחר העקירות והיישור קשת השיניים נראית מושלמת ויפה. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי