חוסר מקום בפה לשיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

29/11/2002 | 23:05 | מאת: מלי

אחותי בת 23. בלסת התחתונה שלה נראה כאילו לא היה מספיק מקום לשיניים, והן קיבלו צורה של זיג-זג: שן קדימה, שן אחורה. היא אינה רוצה לטפל בכך עכשיו מסיבות כלכליות. האם דחוף לסדר את זה, או שזה יכול לחכות כמה שנים? תודה.

30/11/2002 | 00:08 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום מלי ותודה שפנית לפורום, המצב אותו תארת נקרא בשפה המקצועית צפיפות שיניים. ככלל אין הכרח לטפל מיידית אך במקרים בהם לא מטפלים יש להקפיד הקפדה יתרה על נושא הצחצוח וההיגיינה. כאשר מקבלים קשת שיניים מסודרת כמו לאחר טיפול אורתודונטי קל למטופל להגיע עם אמצעי הצחצוח לכל נקודה וקל להסיר חיידקים ושאריות מזון. כאשר השיניים צפופות או נמצאות בזיג זג כפי שציינת קשה יותר להגיע לכל הפינות ויש להקפיד על כך יותר. הכוונה שיש לצחצח שיניים לעיתים קרובות יותר ולהקדיש לכך יותר זמן, כמו כן מומלץ לקבל הדרכה מדויקת משיננית או רופא באילו אמצעי צחצוח להשתמש כדי להגיע לתוצאה טובה בצחצוח. בברכה, אשמח לענות על שאלות נוספות. ד"ר דרור איזנבוד. מנהל המרפאה האורתודונטית.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי