יישור שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

16/07/2005 | 21:47 | מאת: לילי

שלום רב! רציתי לקבל מידע בנוגע ליישור שיניים. האם מומלץ לעשות יישור שיניים בגיל 18 או שזה כבר פחות יעיל? האם לאחר יישור שיניים הבעיה עשויה לחזור או שהטיפול הוא לצמיתות? כמה עולה ( בערך) יישור שיניים רגיל וכמה עולה יישור שיניים "בלתי נראה" (הפלטות הלבנות הללו). תודה מראש.

20/07/2005 | 22:07 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום לילי ותודה על פנייתך לפורום, ניתן לבצע יישור שיניים יעיל גם בגיל 18. יציבות התוצאה של הטיפול האורתודונטי תלויה באבחנה הראשונית-קריא בבעיה האורתודונטית ממנה את סובלת. ישנן בעיות שבהן הטיפול יעיל וסיכויי ההצלחה טובים וישנם מקרים בהם סיכויי ההצלחה פחות טובים- כמו שקורה גם בשטחי הרפואה האחרים. עלויות הטיפול האורתודונטי הנם פונקציה של הטיפול עצמו. הטיפול נגזר מן האבחנה האורתודונטית. כך שכדי לדעת תמחור של טיפול יש ראשית להבדק ולקבל אבחנה מדוייקת לפיה תבנה תוכנית הטיפול ואז גם יוצע תמחור. בכל מקרה ככל שהמכשיר האורתודונטי מתוחכם יותר עלותו גם גבוהה יותר. לפיכך טיפול בשיטת אינויזליין אותה סדרת פלטות שקופות לגביה שאלת יכול להגיע עד לכדי כפול מטיפול אורתודונטי קונבנציונלי. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי