שתי שאלות

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

15/07/2005 | 22:12 | מאת: אמא

שתי שאלות: לבני בן ה-8 לסת תחתונה בולטת מעט לעומת הלסת העליונה(אובחן ע"י אורטודנט) 1- באיזה גיל אפשר להתחיל בטיפול אורטודנטי לדחיפת הלסת ? והאם טיפול בגיל צעיר יכול למנוע התערבות כירוגית בגיל מבוגר יותר? 2- האם יש קשר בין הלסת הבולטת לבעיות היגויי- הילד טופל אצל קלינאית תקשורת בהיגויי של השורקות לאחר סיום הטיפול השיפור בהיגויי חלקי ביותר.

20/07/2005 | 22:15 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום לך ותודה על פנייתך לפורום, מאחר ואת מתארת בעיה הקשורה למבנה הלסתות הרי שכדי לטפל בבעיה יש להשפיע על תהליכי הגדילה הטבעיים של הלסתות. כלומר ככל שנטפל מוקדם יותר סיכויינו להצליח להשפיע על תהליכי הגדילה טובים יותר. כמובן שגם למידת חומרת הבעיה יש חלק בהחלטה על נושא העיתוי. לפיכךבעיה בינונית בלסתות תטופל ביעילות אם יוחל בטיפול בגילאים 7-8. בהחלט עמדת הלסתות משפיעות גם על ההיגוי. עיצורים רבים בשפתנו נהגים על ידי חיכוך הלשון באתרים שונים של הלסת העליונה והתחתונה. אם עמדת הלסת לקויה הרי שהלשון תתקשה להגיע למקומות האסטרטגיים לצורך ההיגוי. זה בהחלט יכול להסביר הצלחה בינונית עם קלינאית טרם הטיפול האורתודונטי. לעומת זאת מומלץ מאוד על קלינאית שתלווה את הטיפול האורתודונטי ותתחיל בטיפול עצמו עם שיפור מנח הלסתות והשגת יחסי סגר משופרים. במקרים מסויימים השיפור בדיבור יכול להתרחש באופן ספונטני ועוקב לאחר שינוי מנח הלסתות. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי