תהליך של הטיית שיניים פנימה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

08/07/2005 | 01:23 | מאת: חגי3

בת 35. לאחרונה השיניים, ב-2 הלסתות, נכנסות בהטיה פנימה. מה גורם לתהליך? אית ניתן למתן את התהליך או אפילו לעצרו?

15/08/2005 | 01:45 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום נועה ותודה על פנייתך, ראשית התנצלותי על האחור בתשובה, לפי תאור הבעיה אני מבין שקיימת בעיה סקלטלית בה הלסת התחתונה מעט בולטת מעבר לעליונה. מצב זה אכן אינו מאפשר סגר יציב וגורם לנטיה למנשך הפוך כלומר שהלסת התחתונה סוגרת מעל העליונה במקום ההפך. מצבים אלה עלולים לגרום לספיגת עצם כי הסגר איננו תקין אך גילך נשמע לי קצת צעיר לעניין זה. ספיגת עצם היא תהליך של הרס העצם המכתשית - זוהי העצם התומכת בשיניים. בעיות מסוג זה אמורות להיות מטופלות על ידי שילוב של מומחה ליישור שיניים ומומחה ללחניכיים. אצלנו במרפאה האורתודונטית בבית חולים רמב"ם קיים שילוב כזה. אשמח לקבלך לבדיקה וייעוץ. אנא צרי קשר עם איילה מזכירת המחלקה בטלפון 04-8542265 ובקשי תור לאחד מימי שלישי או חמישי לייעוץ עימי. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמבם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי