מה לעשות עם שיניים בולטות...?

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

18/05/2005 | 19:00 | מאת: מוטרדת

ערב טוב ד"ר איזנבוד. לבן זוגי יש בעיה שמאוד מציקה לשנינו - הוא בן 31 והשיניים הקדמיות שלו די בולטות. בצעירותו הוא הרכיב רסן ופלטה לשיניים וכמו שזה נראה העניין לא עזר כל כך... הוא נבדק בשנים האחרונות אצל שני רופאים שאמרו לו שבגילו רק ניתוח להוצאת הלסת התחתונה (???), ניתוח שלכשעצמו מאוד יקר, יוכל לעזור ושל?ניתוח הזה יש כל מיני סיכונים , כמו למשל שיתוק הלסת... הוא לא מוכן ללכת עם רסן. גם בגלל גילו המתקדם יחסית וגם בגלל מקצועו... אשמח לשמוע מה דעתך, "מוטרדת".

21/05/2005 | 17:57 | מאת: ש

אם יש לו משהו כמו 15000 ש"ח , הוא יכול לעשות יישור שיניים נסתר שבו מדביקים את הכל בחלק הפנימי של השניים.

22/05/2005 | 12:00 | מאת: מוטרדת

מה זאת אומרת "להדביק הכל"? הכוונה היא לפלטה? אם הבנתי נכון - הכוונה היא לפלטה פנימית? איפה אוכל לקבל עוד מידע? תודה...

25/05/2005 | 08:22 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום לך ותודה על פנייתך לפורום, אבחנה של שיניים בולטות יכולה להצביע על 2 בעיות אפשריות: 1. עמדת השיניים בולטת ביחס ללסת. 2. בעיה במבנה הלסתות הגורמת לפער ביניהן מה שמתבטא בשיניים בולטות כלומר כל הלסת עם השיניים בולטת ולא רק השיניים. כאשר קיימת בעיה מספר 1 הרי שניתן לבצע טיפול אורתודונטי והבעיה תפטר (אגב קיים מכשור אורתודונטי אסטטי למבוגרים שהוא בלתי נראה כלל ראי www.ortho.co.il) כאשר קיימת בעיה מספר 2 אזי טיפול אורתודונטי קונבנציונאלי לא יביא לתוצאה הרצויה ויש לשלב מלבד הטפול האורתודונטי גם ניתוח כירורגי לשינוי מנח הלסתות. פשרות בעניין זה לא מומלצות פן תגיעו שוב לתוצאה מאכזבת שלא לה התכוונם כפי שקרה בטיפול האורתודונטי הראשון. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

29/05/2005 | 13:12 | מאת: מוטרדת

בקשר לבעיה מספר 2 - האם ידוע לך מה עלותו של הניתוח איפה אפשר לבצע אותו? ולגבי הליך הלחמה- כמה זמן הוא אורך? מה הוא מחייב? ו... האם זה נכון שניתוח כזה יכול להשאיר לסת משותקת?! ומה הם שאר תופעות הלוואי של הניתוח הנ"ל? בברכה, מוטרדת.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי