לגבי עקירות במהלך טיפול אוטודנטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

19/03/2005 | 17:10 | מאת: ש.פ

לבני עקרו 2 שינים טוחנות בלסת העליונה במהלך טיפול אורטודנטי, זאת בגלל שהלסת העליונה גדולה יותר מהתחתונה ויש מרווח של 1 ס"מ+ במנשך כשהוא סוגר את הפה (בין הלסת התחתונה לעליונה). כעת נוצרו רווחים. שאלתי: האם יכול להיות מצב שהרווחים ישארו? הרי הלסת העליונה גדולה יותר ולא ברור לי איך הרווחים הגדולים שנוצרו יעלמו. הרי ללסת יש את אותו שטח ואי אפשר להקטין את הלסת עצמה אלא להכניס נניח את השיניים כמה שאפשר פנימה. הרי יש גבול להכנסת השיניים הקדמיות פנימה. האם יכול להיווצר מצב שהשיניים הקדמיות יכנסו יפה ובכל זאת ישארו רווחים מהעקירה? תודה

19/03/2005 | 18:55 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רב ותודה על פנייתך לפורום, ככלל אין בעיה לסגור את רווחי העקירות גם אם השיניים נכנסו פנימה עד למגע עם התחתונות כי מזיזים את השיניים האחוריות לפנים וכך סוגרים את הרווחים. עם תזוזת השיניים העליונות הקידמיות פנימה קיימת גם תזוזה של מנגנון האחיזה של השיניים פנימה כלומר העצם והחניכיים - ובסופו של דבר מתקבלת הרמוניה של הלסת. בברכה ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי