זמן המתנה בין טיפול לטיפול

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

12/03/2005 | 13:19 | מאת: טניה

אני בת 32 וזה כבר שנה שאני נמצאת בטיפול אוטודנטי. הרופא שלי מזמין אותי לביקר אצלו כל חודשיים. השאלה שלי היא האם זה זמן סביר בין טיפול לטיפול? אני מרגישה שבחודש השני לא נעשה שום שינוי וזה סתם מאריך את זמן ה טיפול כולו. מה הזמן ההמתנה המקובל בין הפגישות אצל האורטודנט? תודה מראש טניה

19/03/2005 | 12:27 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום טניה ותודה על פנייתך, פרק הזמן המקובל בין טיפול אורתודונטי אחד לשני הוא 4-8 שבועות בהתאם לכוח שהופעל בפגישה. צודק הרופא שהוא נותן פערים גדולים לפחות בהתחלה כי בטיפול במבוגר יש סכנה שעם הפעלת כוחות אגרסיביים מידי יגרמו נזקים לשיניים כגון ספיגת שורשים והוא כנראה נוקט כאן דרך זהירה. ככל שמרווחי הזמן גדולים יותר אולי משך הטיפול יתארך מעט אך הסיכון לנזקים בשיניים פוחת. אגב זה שאת אינך חשה בתזוזה עוד לא אומר שאין התקדמות עלייך להשוות תמיד למצב ההתחלתי ממנו יצאת. השינויים בין מפגש למפגש קטנים ולא תמיד תוכלי את להבחין בהם. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי