בעיות בלסת בזמן סגירת הפה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

27/02/2005 | 19:36 | מאת: סתם אחת מהצפון

שלום. לא מזמן הייתי אצל אורתודונט והוא אמר לי שיש לי בעיה חמורה בלסת:כשאני סוגרת את הפה לא רואים לי את השיניים התחתונות. השאלה שלי....האם זה באמת חמור?איך מטפלים בזה וכמה זה עולה?כמה זמן זה ייקח? (אני בת 12)

19/03/2005 | 13:05 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רב ותודה על פנייתך לפורום, הבעיות בהן אנו מטפלים באורתודונטיה נחלקות ל-2 : בעיות תפקודיות ובעיות אסטטיות. אם הבעיה שאין רואים שיניים תחתונות הינה בעיה אסטטית הרי שנתונה בידך ההחלטה אם לטפל מבחינה אסטטית או לא. אם הבעיה היא תפקודית אזי בעיות כאלה עלולות לגרום לנזרים במערכת הלעיסה והלסתות עם השנים. בסוג כזה של בעיות חובה לטפל. עלייך לברר עם הרופא מהי האבחנה המדוייקת והאם ההפרעה היא רק אסטטית או גם תפקודית. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי