לגבי רווחים לאחר עקירת שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

18/02/2005 | 17:35 | מאת: ספייצ'וק

בני נמצא בטיפול אורטודנטי ובמהלכו עקרו שתי שיניים טוחנות בלסת העליונה כי היא בולטת יותר מהתחתונה. לאחר העקירה הרופא החל לסגור את הרווחים שנוצרו מהעקירה ובינתיים נוצר מצב שכל השיניים הקדמיות החלו לצאת החוצה בצורה שלא היתה אפילו לפני הטיפול והרווחים שנוצרו מהעקירה החלו להיסגר. בני התחיל להתבייש להסתובב בצורה כזו כי זה ממש החמיר, אמרנו לרופא והוא הוסיף גומיות שימתחו גם את השיניים הקדמיות פנימה. הוא טען שזה סדר העבודה - קודם סוגרים את הרווחים של העקירות ואח"כ מצרפים את הקדמיות. מאז עבר חודש והקדמיות בקושי נכנסות. אולי מילימטר. אני לא רואה ממש שיפור ואני מודאגת. בתחילת הטיפול השיניים הקדמיות היו טיפה בזוית ותוך שבוע וחצי הן התיישרו. האם נראה סביר שפתאום השיניים לא מגיבות לטיפול? אציין שהוא בן 14. האם אופן הטיפול שהרופא קבע נכון לדעתך? תודה.

27/02/2005 | 00:53 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ותודה על פנייתכם לפורום, קיימות שיטות מכניות שונות לסגירת רווחי העקירות. עליכם לתת אמון ברופא בו בחרתם. מכל מקום חודש ימים אינו זמן ארוך באורתודונטיה. וקצב התזוזה הסביר הוא 1-2 מ"מ בחודש כך שאין לצפות לשינויים דרמטיים תוך חודש. אם יעבור עוד זמן רב של 3-4 חודשים ולא תראו שיפור יש אולי מקום לברור נוסף. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי