התערבות בשורש

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

06/02/2005 | 11:32 | מאת: מיקו

ברצוני לשאול אותך האם ניתן להזיז-לישר שורש של שן קבועה טרם הסתיים תהליך הבקיעה שלה. הסיבה לדחיפות שאם השן תבקע בזוית בה היא נמצאת כיום היא עלולה לדחוף שן חלבית ולגרום לה להתנדנד בגלל תהליך זה (לציין שמתחת לשן החלבית אין שן קבועה- בעייה של חוסר בקיעת שיניים יש עוד שיניים חסרות) תודה

27/02/2005 | 01:06 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ותודה על פניתך לפורום, התשובה היא חיובית. אפשר בהחלט להזיז שן גם אם השורש לא סיים את התפתחותו לחלוטין. השאלה היא בדיוק באיזה מצב התפתחותי נמצא השורש בשביל לדעת מתי ניתן להתחיל בהפעלת הכוחות. סוגיה נוספת עליה יש לתת את הדעת היא עוצמת הכוח המופעל כדי למנוע נזקים מיותרים. בברכה ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי