שבועת הרופא

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

08/04/2000 | 20:18 | מאת: עדנה

אני יודעת שכל רופא נשבע לרפא כל חולה וכו' וכו' (אם אני לא טועה זוהי שבועת היפוקרטס). הצלחתי למצוא את נוסח השבועה בארה"ב (שם כנראה יש נוסחים שונים לשבועה) אך בשום פנים ואופן לא הצלחתי למצוא את נוסח השבועה של הרופאים בישראל! האם יכול להיות שהם פשוט לא נשבעים? ואם כן, מהו נוסח השבועה? תודה.

10/04/2000 | 00:41 | מאת: .דר' משה גרינבאום

שבועת הרופא הישראלית נוסחה לפני שנים רבות ע"י פרופסור הלפרין ועד כמה שידוע לי טרם שונתה ומשמשת את קהילת הרופאים בהשבעת בוגרים חדשים של בתי הספר לרפואה . נוסח מעניין ניסח עוד בימי הביניים הרמב"ם רבי משה בן מימון שבין השאר היה גם רופא רב והוגה דיעות .הוא ניסח נוסח תפילה לרופא קודם טיפולו בחולה. אם תרצי אוכל לצלם את שני הנוסחים ולשלבם במדור זה .

15/04/2000 | 13:43 | מאת: עדנה

תודה רבה! אשמח לראות את שני הנוסחים השונים של השבועה (יהיה מעניין לראות את השבועה שנוסחה על ידי הרמב"ם). האם פרופ' הלפרין ידע על קיומה של השבועה שניסח הרמב"ם כשניסח את השבועה הנוכחית? שוב תודה, עדנה

15/04/2000 | 19:26 | מאת: עו"ד יונתן דייויס

ד"ר משה גרינבאום הנכבד, אודה לך אם תעביר אלי בפקס את הנוסחים השונים של שבועת הרופא המצויים ברשותך. מס' הפקס שלי 02-6529995 . תודה

02/07/2000 | 19:51 | מאת: אורח לרגע

ד"ר משה גרינבאום, גם אני אודה לך על המצאת שני ניסוחים אלו בפקס 03-6436762 או באי מיל שהשארתי בתודה יהודה

03/05/2000 | 17:25 | מאת: לילך

לכבוד דר'משה גרינבאום. אשמח אם תוכל להעביר גם לי את נוסחי שבועת הרופא לצורך עבודה. מס' הפקס הוא 8700087 -04 תודה וברכה , לילך

מנהל פורום רפואה ומשפט