אישור עבודה לבחור הלוקה בנפשו

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

14/12/2009 | 08:46 | מאת: מוטי

שלום וחג שמח, מקרה אשר נתקלתי בו ואני לא מוצא לו תשובה. בחור הלוקה בנפשו ביקש לעבודה במפעל, כחלק מתהליך הקבלה ביקש המנהל שימציא לו אישורים שביכולתו לעבוד- אישור רופאי. הלך הבחור לרופא וביקש ממנו אישור, הבעיה נוצרה כאשר אותו רופא הסכים להביא לבחור אישור עבודה אך כזה הכולל את כל בעיותיו הנפשיות ואת פירוט התרופות שהוא לוקח. האישור הרפואי, כאמור, מפורט יתר על המידה. האם זה מחובתו של הרופא או שרשאי הוא להסתפק רק באישור אשר לא חושף את מצבו הפרטי של מבקש האישור? כמובן שהבחור המדובר צריך ורוצה את האישור אשר לא חושף את פירוט מחלותיו ותרופותיו. תודה מראש

בעייתי הבעייה מתחילה בזה שאם הרופא אינו פסיכיאטר - איך בוא בכלל הוציא אישור כזה ללא אישור של פסיכיאטר לעצם העניין - זה לכאן ולכאן - אם החולה הסכים שיחשפו את בעיותיו בפני המעסיק - זה בסדר

מנהל פורום רפואה ומשפט