שאלת על זכויות האשה שצריכה לקבל טיפולי פריון

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

25/11/2009 | 17:35 | מאת: מירי

שלום,אני בת 42 גרושה בלי ילדים.קרוב ל-6 שנים אני חיה עם בן זוג ואנחנו מוגדרים כידועים בציבור.בן זוגי פרוד מאישתו.אבל עדיין נשוי בצורה הפורמלית (עקב סירבה של אישתו להתגרש).אנחנו נסינו להכנס להריון ולא הצלחנו.כשפנינו לעזרה לגבי טיפולים נאמר לנו שהחוק אוסר עלינו מפעילות כי הגבר -פורמלית נשוי.למרות זאת אני יכולה לבצע טיפול פריון מזרע של בינאדם האנונימי.וזה לפי חוק.האם אני יכולה לקבל תגובה והסבר על זכויות החופש ופרטויות האדם ולמה זה ניתן ומומלץ לעשות טיפול ולגדל ילד בלי אבא בכלל אפילו בלי דמות של אבא ומדינה ממליצה על דרך הזו ולא תומכת בדרך ש שני אנשים בוגרים מחליטים ורוצים להבא ילד ולתת לו את כל האהבה,תמיכה כלכלית,חינוך וכו'?איך אפשר להסביר את זה ובאיזה זכות מדינה מתערבת בזכיות הפרט?תודה מראש על תגובתך.מירי

עם כל הסימפטיה ברור שאם החבר שלך עדיין נשוי - ישנה בעייה באישור אבהות נוספת - בטח בישראל בחוקי איסור הביגמיה. הוא צריך לעשות את כל המאמצים ולהוכיח לבית הדין לענייני משפחה שאין לו שום דבר עם בת זוגו החוקית - קשה לי להאמין שבית המשפט יקנה את זה אם הוא עוד נשוי חוקית לה.

מנהל פורום רפואה ומשפט