תופעת לוואי חמורה שלא מופיעה בעלון לצרכן

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

12/10/2009 | 02:10 | מאת: איילת

שלום רב לפני מספר חודשים השתמשתי בתרופה לפי מרשם רופא. להפתעתי, התרופה גרמה לי לעלייה קיצונית בלחץ הדם. תוך חודש אחד, עלה לחץ הדם שלי מל"ד נורמלי של 80/120 עלה לחץ הדם וטיפס עד ל- 180/120 (כן, זו לא טעות! סיסטולי מאה ושמונים!). אחרי שהפסקתי להשתמש בתרופה, לחץ הדם שלי חזר לנורמה תוך חודש. באותה תקופה סבלתי מכאבי ראש קשים ומהרגשה כללית רעה מאוד. בדקתי בעלון לצרכן של התרופה -- תופעת לוואי של כאב ראש מופיעה (כתוב לפנות לרופא), אבל תופעת לוואי של עלייה בלחץ דם לא מופיעה שם. דיברתי עם המנהל הרפואי של חברת התרופות בארץ, והוא אמר שהם מודעים לבעיה ויתקנו אותה בעלון. הגשתי תלונה גם באגף הרוקחות של משרד הבריאות. גם רוקח שסיפרתי לו על המקרה הגיש תלונה על "פגם חמור בתרופה" לאגף הרוקחות. בתגובה, קיבלתי התחייבות בכתב של אגף הרוקחות לעשות "החמרה בעלון". אבל מאז, עברה יותר מחצי שנה, ואין שום החמרה בעלון! עלייה כזו בלחץ דם עלולה לגרום להתקפי לב, שבץ מוח ועוד. מה ניתן לעשות על מנת שיפסיקו את שיווק התרופה המסוכנת הזו, או לפחות שיציינו את התופעה המסוכנת בעלון?

12/10/2009 | 02:20 | מאת: איילת

אגב, מדובר על תרופה די חדשה בארץ. היא נמצאת כאן לכל היותר חמש שנים, ומשווקת בצורה די נמרצת כתרופה עם תופעות לוואי מינימליות יחסית למתחרות הוותיקות שלה.

22/10/2009 | 19:23 | מאת: איילת

האם תוכל להשיב על שאלתי?

מנהל פורום רפואה ומשפט