הפרת חוק בריאות ממלכתי ע"י קופת חולים מכב"י

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

09/09/2009 | 18:03 | מאת: ש.ג.

ב"ה קופת חולים מכבי בעורמה נוהגת להפסיק מדי פעם הספקת תרופה יקרה יחסית אותה היא מקבלת קרוב ל- 20 שנה. במעשה זה היא כבר חסכה על אשתי עשות אלפי שקלים. אדון את הקופה לכף זכות על כך שאין דבר נגד אשתי דווקא,ולכן אני נוטה לחשוב שיש חולים נוספים שגם שאתם נוהגים כך, ותרופותיהם יקרות יותר ואז הקופה הופכת מקופת חולים לקופת חסכון ו"קפוט חולים". אם יש נפגעים נוספים שילחן את שמכם אלי. אגב, זו הפעם השלישית שהקופה עושה זאת. בפעמיים הקודמות פניתי למש' הבריאת והם סייעו, בפעם הנוכחית, פניתי ואין תועלת.

11/09/2009 | 17:49 | מאת: ניב

בס"ד בחוק הבריאות נאמר שקופת החולים יכולה לגבות 15 ש"ח מקסימום עבור טיפול פיזיוטרפיה מחוץ למתקני הקופה. למרות האמור בחוק מכבי נותנת לי החזר שמותיר את ההשתתפות שלי על 60 שח לטיפול בברכה ניב

מנהל פורום רפואה ומשפט