המתת חסד

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

30/08/2009 | 22:22 | מאת: דנה

שלום סבי בן 92 לקה בדלקת ראות קשה שהסתבכה וכעת הוא מאושפז במצב קשה בבית החולים. הוא מונשם ומחובר לזונדה כבר שבוע במצב קשה בטיפול נמרץ נשימתי. סבי צלול בדעתו ומצליח לתקשר עם הסביבה בלחיצת יד או בעפעוף, בשל הצינור בגרונו אינו מסוגל לדבר. עד הארוע דיבר ושיתף פעולה עם הסביבה כעת מתקשה לתקשר בשל כל הצינורות המחוברים אליו. צוות בית החולים החליט כי עליו לעבור ניתוח לפתיחת נתיב אויר. כשהבענו את סרובנו טענו בבית החולים כי אם לא נחתום על האישורים הם יפנו לבית משפט והשופט יחתום, בכל מקרה סבי יעבור את הניתוח. במהלך האשפוז סבי הביע בפנינו (המשפחה) נכונות לא להמשיך להאריך את חייו. כיצד עלינו לפעול? תודה.

לבית דין לענייני משפחה או בית משפט מחוזי בבקשה שלא להאריך את חייו על פי בקשתו

מנהל פורום רפואה ומשפט