מדדי איכות ברפואת הקהילה

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

30/07/2009 | 11:21 | מאת: מתעניינת

ידוע לי על תכנית שמשרד הבריאות מוביל, והיא פרוויקט לאומי שבו קופות החולים מודדות איכות ביצוע אצלהן מרצונן, ואחר כך מתפרסם דו"ח כללי לציבור שמרכז את ממוצעי הנתונים של כל הקופות. השאלה שלי היא משפטית- לגבי מדידת איכות ברפואה, האם ישנו חוק או פסק-דין שמסדיר את העניין הזה? מה לגבי פרסום של מדדי איכות- האם קיים חוק או פסק דין שדורש ממערכת הבריאות לפרסם אותם? האם יש נהלים של משרד הבריאות בנוגע לעריכת מדדי איכות? אם אין שום חוק, נוהל או פס"ד שמחייב מדידת איכות- האם בעיניך לא ראוי שיהיה חוק כזה? תודה.

אין חוק שכזה וההצעה מעניינת לכשעתמה - אבל תמיד יבוא ויגידו שהעבודה צריה להיות באיכות סבירה ואפילו מעולה בהתאם לנסיבות הקיימות - חוק יכול להכניס את המערכת לבוץ - ידרוש דברים לפעמים שהמערכת לא תוכל לעמוד בה.

06/01/2010 | 12:53 | מאת: ענת

בחוק ביטוח בריאות ממלכתי, שנכנס לתוקפו בשנת 1995, נקבע כי "משרד הבריאות יפקח על פעילותן של קופות החולים... ויבקר את איכות שירותיהן" (חוק ביטוח בריאות ממלכתי, התשנ"ד 1994: פרק ז', 35-א). מדדים לאומיים לרפואת הקהילה נאספים בישראל מאז 2001. במארס 2004 הכריז משהב"ר על איסוף המדדים הלאומיים כתוכנית לאומית קבועה וממוסדת, לצורך הערכת רפואת הקהילה - זוהי "תוכנית מדדי האיכות לרפואת הקהילה בישראל". את הדו"ח עצמו אפשר למצוא כאן: http://www.israelhpr.org.il/activity.php?aid=6d804530f694bcca27e30cbb9ae32f69&did=3

מנהל פורום רפואה ומשפט