קבלת התיק הרפואי שלי

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

23/06/2009 | 11:32 | מאת: מאיה

אני מטופלת כמה שנים באותו מקום ואותו סוג טיפול ללא שום הטבה, ועכשיו אני רוצה לחפש מומחה אחר. העניין הוא שלאמוכנים לתת לי את התיק הרפואי שלי. האם זה חוקי? האם לחולה אין זכות לקבל לידיו את התיק הרפואי שלו? תודה

23/06/2009 | 17:56 | מאת: ד"ר דוליטל

על פי חוק זכויות החולה קיימת לך זכות לקבל העתק מתיקך הרפואי. סירוב לספק לך העתק מהווה עבירה. במידה ומדובר ברופא פרטי את יכולה לפנות בתלונה ליו"ר הלשכה האתית של ההסתדרות הרפואית. במידה ומדובר באחת מקופות החולים ניתן לפנות למנהל המרפאה שבה עובד הרופא או למבקר הקופה

23/06/2009 | 22:56 | מאת: מאיה

מדובר בבית חולים, והגעתי כבר עד מנהל בית החולים. הם פשוט מסרבים לתת לי גישה אליו. מה עושים? אני לא יכולה להתחיל הליך של תביעה משפטית, אין לי כסף לזה, ולמען האמת אני לא מבינה למה זה צריך להיות כל כך מורכב?! יש עצות?

מנהל פורום רפואה ומשפט