שאלה

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

26/05/2009 | 15:00 | מאת: יהלי

דר לין שלום. האם חבה החובה על רופא מטפל לספר למטופל על מצבו (טרום סרטן)ואם הוא לא סיפר ושיתף את המטופל ולימים התפתח סרטן . האם על המטפל למסור בשלב מוקדם ככל האפשר ובאופן שיאפשר למטופל מידה רבה של הבנת המידע הכרוך בסיכון רב אם לא יבצע את הבדיקות הנדרשות והמעקב הצמוד כדי למנוע החמרה . ולמנוע סיכונים .האם זכות המטופל לקבל הסבר שימנע את התוצאה של העדר טיפול ומעקב.ואם נמנע מהמטופל לקבל את המידע מהמטפל. ולאור התוצאות הקשות שנגרמו כתוצאה ישירה של אי מסירת המידע יש עילה לתביעה? תודה רבה מראש.

התשובה היא חיובית ביותר אבל לא מוחלטת - השאלה תהיה תלוייה במצבו הנפשי של המטופל - והאם הוא בר דעת ומסוגל לקבל את הודעה הזו

מנהל פורום רפואה ומשפט