התנהלות לא אתית של רופא?

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

22/05/2009 | 22:31 | מאת: קרן

מקרה זה מעט שונה מכיוון שמדובר ברופא אונקולוג שגם עובד באופן פרטי והפגישה עימו הייתה באופן פרטי (כי באופן "מוזר" ביותר לא ניתן לפגוש אותו לא באופן פרטי אם איננו מטופלים על-ידו מלכתחילה) בעת ביקור ראשון לקבלת חוות דעת ביצע בג"ח והפנה לCT כדי לקבל צילום עדכני ביותר, פגישה שארכה לא יותר מ20 דק'. הרופא פסק שכדי לקבל תמונת מצב עדכנית יש להפנות את אימי לCT - הגיוני עד כה. לאחר ביצוע הצילום בוצע ניסיון לקבוע פגישה עם אותו רופא להמשך ייעוץ, אך אז הפך עורו ונמסר לנו שעלינו לשלם שוב 1,500 ש"ח. עבור מה שאלנו? עבור הפגישה השיבה המזכירה... אבל לא קיבלנו חוות דעת, ההיגיון הצרוף אומר שלבדיקת CT לא צריך לשלם 1,500 ש"ח? נותרנו פעורי פה, אף לא פעם אחת לאורך כל השיחות, לא הוזכר שהתשלום הוא עבור כל פגישה. שהרי זהו פתח לסחיטה כספית, שכן ניתן לשלוח להפניות רבות וכל זאת על גב החולה שגם נדרש לשלם סכומים לא מבוטלים לטיפולים כימותרפיים. לו היינו יודעים זאת לא היינו ניגשים אליו מלכתחילה, או לפחות מבררים מראש מה צריך ומבצעים את הבדיקות הנדרשות. התחושה הכללית שלנו היא שבוצע ניצול ציני ביותר של מצב רגיש של בן-אדם חולה שעומד בפני דילמה טיפולים קשה ורוצה חוות דעת ממומחה מספר 1 בארץ לסוג מסויים של סרטן ובמקום זאת נדמה שבצע הכסף כבש את ההתנהלות המוסרית והאתית הנורמטיבית. אשמח לדעת מה מקובל במקרים כאלה.

אין כאן עבירה אלא אולי עבירת משמעת ועבירה אתית - ועל זה ממליץ לפנות

מנהל פורום רפואה ומשפט