רשלנות באיבחון גרורות.

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

31/03/2009 | 18:09 | מאת: אנונימי

שלום רב. ברצוני להתיעץ בנוגע למקרה אנקולוגי. קרובת משפחה שלי סבלה לפני 6 שנים מסרטן השד אשר הובחן באיחור. אחרי הסרת שד ,טיפולי כימוטרפי והקרנות היא הבריאה ולא היה סימן לגרורות. לפני כחצי שנה החלה לסבול מכאבים עזים באזור הצוואר והחזה והיא חשה בבלוטות במקום. היא הופנתה על ידי הרופא המטפל אשר ידע את הסטוריית המחלה שלה לביצוע אולטרסאונד , שבסיומו נאמר לה שהכל תקין אין סימן לגרורות ואין סיבה לדאגה(זה כתוב בסיכום הרפואי). הכאבים לא פסקו. לפני שבוע הגיע הזמן לבדיקת מעקב שיגרתית אצל הכירורג שלה, היא הביא את דיסק האולטרסאונד איתה והרופא נדהם לגלום כתמים וסימנים ברורים שמצביעים על גרורות. היא נשלחה מיד לביופסיה ולרופא האונקולוג המטפל בה על מנת לקבוע טיפול הולם. אך כל זה נעשה באיחור רב מאוד כי במכון שביצע את האולטרסאונד לא שמו לב(לא ברור איך) למצב. אם לא הבדיקה השיגרתית המצב לא היה מאובחן כלל. מה ניתן לעשות, האם זו עילה לרשלנות רפואית ואם כן למי ניתן לפנות?

השאלה שתעמוד האם בדיקת האולטרסאונד הייתה סבירה ומספיקה בעת ההיא ואם לא היה צריך לשלב אותה בבדיקת CT או PET שאלה אחרת היא שתעמוד אולי הגרורות התפתחו לאחר הבדיקה ולא בעת הבדיקה. אם תמצא חוות דעת מתאימה - תוכל לתבוע = ושאלה כמובל בת כמה קרובת המשפחה שלך - ומה יצא לה מהתביעה

מנהל פורום רפואה ומשפט