פטור ממס הכנסה למתמודדים עם מאניה דיפרסיה

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

15/03/2009 | 18:16 | מאת: אבי

שמי אבי, ואובחנתי כסובל ממאניה דיפרסיה משנת 2002. מאז התפרצות המחלה, למעט תקופות קצרות של שלושה או ארבעה חודשים, הצלחתי להחזיק במשרת מפתח תוכנה בתחום ההיי-טק. עדיין לא הגשתי לביטוח לאומי בקשה לקבלת אחוזי נכות או קיצבת נכות מהמחלה, מאחר ואני מתפרנס בכבוד, ואין לי צורך כרגע בקיצבה זו. לאחרונה שמעתי שבמידה וביטוח לאומי קובע שמאחר ואני סובל מהמחלה מגיעים לי 100 אחוז אחוזי נכות, מגיע לי החזר מלא רטרואקטיבית על הסכומים ששילמתי בשש השנים האחרונות למס הכנסה. היות ומדובר בסכומים גדולים, אני שוקל כרגע להגיש בקשה לקביעת אחוזי נכות מהמחלה. שאלתי היא - האם נכונה העובדה שאם יקבעו לי 100 אחוזי נכות מהמחלה, אכן אהיה זכאי להחזרים ממס ההכנסה? האם העובדה שבמשך ששת השנים האחרונות השתכרתי בכבוד בתחום ההיי טק, עלולה להקשות עליי בקבלת אחוזי הנכות בביטוח לאומי? האם כדאי במהלך התהליך לשכור איש מיקצוע מתחום המשפט, שיסייע לי לקבל הכרה באחוזי הנכות שמגיעים לי בגלל המחלה. תודה מראש אבי

זהו תחום התמחות מאוד ספציפי - וראוי לפנות לעורכי הדין המתעסקים בביטוח הלאומי

מנהל פורום רפואה ומשפט