מחלקת ניהול סיכונים בבי"ח רמב"ם

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

14/10/2008 | 13:51 | מאת: חיים גתי

שלום רב אודה לך אם תסביר לי ולכלל הקוראים, גם אם כרגע אינך חבר במחלקה זו, מה היא מחלקת ניהול סיכונים בבית חולים רמב"ם? אודה לך על תשובה עניינית ומפורטת היות והתרשמותי שלציבור הרחב יכול להיות עניין רב במחלקת ניהול סיכונים ברמב"ם בכלל ובמקרים מסויימים בפרט. כמו כן, האם משרד הבריאות מכיר במחלקת ניהול סיכונים בבית חולים? תודה וגמר חתימה טובה

לכל בית חולים יש יחידה לניהול סיכונים. היחידה מרכזת את נושא התביעות והתלונות המשפטיות וכן נמצאת בתוך מנגנון של תיקון טעויות הרופאים במקרים בהם נמצאה טעות או רשלנות לקביעת נוהלים למניעתם והישנותם

מנהל פורום רפואה ומשפט