השתלות איברים

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

04/09/1999 | 20:22 | מאת: שירה

שמעתי כי באתר אינטרנט אמריקאי של מכירות פומביות, הוצאה לאחרונה למכירה פומבית כליה. האם ניתן גם בארץ למכור כליה?

04/09/1999 | 21:26 | מאת: עו"ד שלהבת מור

שלום שירה, אף אני שמעתי כי הוצאה למכירה פומבית כליה באתר אינטרנט אמריקאי, ואף זכתה להצעות בשווי של כמה מליוני דולרים, אך החוק בארה"ב כמו החוק בישראל אינו מתיר מכירת איברים תמורת כסף. ליתר דיוק, אין בארץ חוק האוסר על השתלת איברים שמקורם בסחר, האיסור נובע מהנחיות משרד הבריאות. בארץ ההשתלות מתבצעות מתרומות איברים מן המת, בהתאם לחוק האנטומיה והפתלוגיה התשי"ג 1953, או מתרומות אלטרואיסטיות מן החי ללא תשלום. המכירה הפומבית של הכליה הוסרה מאתר האינטרנט, משהובא לידיעת בעלי האתר כי למעשה מתבצעת עבירה על החוק.

26/12/2000 | 16:23 | מאת: מאיה רז

הייתי שמחה לדעת מהן בדיוק ההנחיות במשרד הבריאות האוסרות השתלת איברים שמקורם בסחר, ומדוע דבר זה לא עוגן עד היום בחקיקה?היכן ניתן לקבל את מלוא האינפורמציה בנושא? תודה.

מנהל פורום רפואה ומשפט