סבתא'לה שלי

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

17/07/2008 | 16:32 | מאת: הנכדה

סבתא'לה שלי האהובה חשה ברע בשבת ולקחנו אותה למיון. בשעת לילה מאוחרת היא היתה תשושה ורדומה ועברה סי טי. הוחלט שיש לב כריש דם במעי ושיש לנתח. אבי (שהוא גם בנה) ביקש שלא ינתחו, ובבית החולים אמרו שזו אינה החלטה שלו מאחר ואינו אפוטרופוס שלה. שלושה רופאים בכירים חתמו על האישור לניתוח וזה מספיק מבחינה חוקית. בניתוח הסתבר שלא היה כריש דם והכל תקין. לצערנו, היא לא התאוששה מהניתוח ומאז מונשמת, ב- 90% מהזמן ללא הכרה, לא מדברת, לא מתקשרת (יש לה הבלחות- למשל פתאום היא לוקחת לי את היד כשאני אומרת לה שבאתי לבקר אותה ומבקשת שתלחץ את ידי אם כואב לה ואם היא רוצה לגמור עם הסבל הזה). היא מנסה לנתק את החמצן מהפה ולכן קשרו לה את הפה. כולה חבולה ובצקתית. ואנו חסרי אונים. אודה לכם מאוד אם תוכלו להשיב על מספר שאלות: 1. האם יש גורם מסוים שיכול לייעץ במקרים כאלו? 2. מה משמעות אפוטורופוס? אם אבי אכן היה האפוטרופוס שלה האם היה יכול למנוע את הניתוח? 3. כל הזמן מנסים להאריך את חייה (או במילים אחרות את יסוריה) למשל - ע"י חמצן, עירויים, הזרקת חומרים משתנים כאשר אין לה שתן וכו'. האם זו האפשרות היחידה בארץ שלנו? אודה מאוד אם אוכל לקבל תשובות תודה רבה

אינני רוצה להיכנס לנושא הרפואי עצמו ולשאלה השלישית אם אביך אפוטרופוס - הוא הדובר בשמה והוא רששאי לבקש לבצע טיפולים או לחילופין לא לבצע אותם

מנהל פורום רפואה ומשפט