הריון וחומרים מסוכנים

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

17/07/2008 | 11:31 | מאת: מימי

שלום , אני עובדת כמנהלת מעבדה (עבודה חדשה 4 חודשים וחצי). גיליתי שאני בהריון שבוע 5. אני עובדת עם דיו וצבעים כלומר עם ממסים שונים ופיגמנטים. אני חוששת לבבריאות העובר למרות שיש מנדף! אני כמובן לא סיפרתי על כך עדיין בעבודה ואינני יודעת כיצד לנהוג ומהם זכויותי על פי חוק. אני די עובדת בחשש ופחד!!! מה מומלץ? האם יכולים לפטר אותי מאחר שאינני חצי שנה?

17/07/2008 | 22:32 | מאת: שאול

לדעתי את חייבת לדווח על ההריון למעביד. הבריאות שלך ושל העובר חשובה יותר מהסיכוי שיפטרו אותך. בנוסף את יכולה להתקשר לבית חולים הדסה למרכז ייעוץ טרטולוגי. תסבירי להם עם איזה חומרים את עובדת ויוכלו לומר לך אם ועד כמה החומרים מסוכנים לעובר.

מנהל פורום רפואה ומשפט