האם מותר לי להעביר את התיק הרפואי מהמשרד לרופא המט

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

13/07/2008 | 23:01 | מאת: yedidah

ביום חמישי שעבר התייצבתי בבית החולים. נזקקתי לטיפול דחף, אמבולטורי. פקידת הקבלה סירבה לתת לי את התיק הרפואי ביד למרות שהרופא חיכה לי לקבלי מיד, בטענה שאין מעבירים תיק עם החולה. נאלצתי לחכות כשעה עד שהגיע עובד המוסד והוביל את תיקי הרפואי לרופא, בינתיים ההמתנה ארכה יותר זמן. למה, למה אסור לי, אני בעל הסוד, מה יש לי כבר לקחת מהתיק האישי, הכל שלי, הסוד שלי, המסמכים שלי? האם יש לי עילה להתלונן עליה?

יש ויכוח משפטי לגישה הזו - הם הקניין הרוחני שלך או של המוסד - מה גם שהניירות שעליהם רשום הקניין הוא ודאי של המוסד - ולכן יש לו זכות לעבור עליהם לפני מסירתם

מנהל פורום רפואה ומשפט