בדיקת מי שפיר אצל רופא אחר...

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

12/07/2008 | 13:54 | מאת: לי

לפני כחודש עשיתי בדיקת מי שפיר אצל רופא נשים פרטי (לא הרופא המטפל בי מטעם קופת החולים), לאחר 3 ימים מיום הבדיקה פניתי לרופא הנשים שלי דרך קופת החולים, הוא קיבל אותי לבדיקה, כשסיפרתי לו שעשיתי לפני 3 ימים את בדיקת מי השפיר הוא התפרץ עליי ואמר שאני פגעתי בכבוד שלו כרופא, ולא רק שפגעתי גם דרכתי ורמסתי. ושהוא לא פקיד שלי, ושבדרך כלל הוא לא מטפל בנשים שלא עשו אצלו את הבדיקה. הוא רשם את שם הרופא הפרטי שעשה לי את הבדיקה על הכרטיס מעקב שלי ואמר שעכשיו אני מסומנת. לא האמנתי למשמע אוזניי, היו עוד מספר משפטים קשים שהוא אמר שאותם אפרט במקרה הצורך. יצאתי המומה, נעלבת, וכואבת יותר מאשר נכנסתי אליו. מזל שהיתה איתי חברה ששמעה כמוני והיתה בשוק, היא פשוט החזיקה אותי שלא אתמוטט. האם מקרה זה שכיח בקרב רופאי נשים והאם יש עילה לתביעה,( של הקופה או של הרופא?) אשמח לעצה, תודה לי

18/07/2008 | 19:58 | מאת: איריס

עד שד"ר לין יענה לך -- לדעתי, אפשר להגיש תביעה נגד רופא, במקרה שנגרם לך נזק. לא נראה לי שזה מתאים למקרה שלך. נתקלת ברופא שהתנהגותו לא מתאימה למה שציפית, ונכון שלא נעים להיתקל באמירות כאלו. זכותך לקבל עצה או טיפול מרופא אחר, אבל ייתכן שהוא ציפה ממך שתאמרי לו זאת לפני כן. אולי יש בכך הגיון., מכיוון שאולי חשוב לרופא שביצע את הבדיקה לדעת עוד פרטים על מהלך ההריון , או פרטים רפואיים אודותייך? אני לא עורכת דין , אבל לא יודעת על מה אפשר לתבוע כאן? על זה שהרופא כבודו נירמס, לדעתו? על זה שנעלבת? זה כנראה האופי שלו. שבת שלום והעיקר שיהיה המשך הריון תקין.

מנהל פורום רפואה ומשפט