רישום בתיק רפואי

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

09/07/2008 | 19:16 | מאת: רוית

לאחרונה הוצאתי את סיכום הרפואי לצורך בקשת מקום העבודה וראיתי שנכתב לי בסעיף "אבחנות כרוניות" שיש לי היסטוריה משפחתית למחלת סרטן. לפני כ-3 שנים ביקשתי מרופא משפחה שייעץ לי לגבי בדיקה גנטית f.m.f (סוג של סרטן רחם לא עלינו) כיוון שבת דודי יש את המחלה הנ"ל ואבי גילו לפני 6 שנים סרטן בערמונית וברוך השם זה עבר לו בעקבות גילוי מוקדם ומהיר וללא טיפולים , אני עשיתי את הבדיקה הגנטית ותודה לאל קיבלתי תוצאה שאין לי את הגן הנ"ל ואחוז קבלת המחלה היא כמו כל אחת מהאוכלוסייה. בסך הכל ר צ י ת י ה פ נ י י ה ,( לצערי צריך לחשוב פעמיים מה להגיד לרופא.!) וזה נירשם לי בתיק כאבחנה כרונית ומי שרואה את זה יכול לחשוב ולראות תמונה אחרת. האם זה חייב להיות בסעיף כאבחנה כרונית שתלווה אותי לתמיד?

לא זוהי טעו של הרופא הרושם ואת צריכה לדרוש שינוי של הטעות דרך קופת החולים ויחידת המחשב

מנהל פורום רפואה ומשפט