מסירת רשומה רפואיתלמטופל

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

11/06/2008 | 21:33 | מאת: אורנית

שלום רב האם רופא שמוסר העתק של תיק רפואי למטופל צריך להחתים את המטופל עצמו על טופס של "ויתור סודיות רפואית"? אני שואלת, מאחר ורוב בתי החולים מבקשים מהמטופל לחתום על טופס "ויתור סודיות רפואית" במעמד מסירת העתק התיק למטופל עצמו. האם כך הם אמורים לנהוג? ומה הסיבה שהם מחתימים על טופס כזה כשהם לא נדרשים להעביר חומר רפואי לצד שלישי אלא למטופל עצמו. תודה מראש אורנית

מסירת האינפורמציה למטופל אינה ויתור על סודיות כי האינפורמצציה שייכת למטופל. האם זה עונה על השאלה שלך?

20/06/2008 | 00:05 | מאת: אורנית

ד"ר לין , תודה רבה על תשובתך. השאלה היא האם זכותי לבקש רשומה (שלי) מבית חולים ולסרב לחתום עלח טופס ותור סודיות? האם במקרה כזה בית החולים חייב לתת לי את החומר הרפואי שקשור אלי (כמובן תמורת תשלום כמקובל )?

מנהל פורום רפואה ומשפט