חובת דיווח

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

18/03/2008 | 20:54 | מאת: גאיה

שלום ד"ר לין, אני מקוה שאתה האיש הנכון לשאול אות את השאלה. אז ככה...התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש וביקשו ממני להמציא אישור רפואי . לצערי אני אדם חרד שזקוק לרסיטל אחד ביום והמידע הזה רשום במערכת של קופת החולים. רופאת הקופה רשמה שיש לי התקפי חרדה ולכן אני זקוקה לעיתים לטיפול של רסיטל . עם אישור כזה קשה לי להאמין שיש לי סיכוי להישאר במקום העבודה,האם היא חייבת לרשום את הסיבה ללקיחת התרופה?האם חלה עליה חובת דיווח של תרופות או שמספיק לרשום אם הנ"ל כשירה לעבודה או לא. האם אני חייבת לחתום על ויתור סודיות אודות מצבי הבריאותי? תודה

לא ממש חייבת ובאשר לדיווח פסיכטרי בכלל הסודיות עוד יותר גדולה והרופאה יכולה לדווח רק על המחלות הרגילות

01/04/2008 | 19:42 | מאת: א' מהצפון

דוקטור, מתשובתך "לא ממש חייבת" משתמע כי את לא כל כך בטוחה, תסלחי לי. אם תוכלי לפרט קצת יותר... זו גם שאלה שאני טרודה בה ביומיים האחרונים-גם אני עם חרדות ומיני אבחנות של הפרעות נוספות האם המעסיק לא יוכל לטעון לנזק לעבודה, שהרי לא דיווחתי לו על בעייתי....... האם זה משנה במה אני עובדת?

מנהל פורום רפואה ומשפט